Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citygallerian öppnar snart igen: Se förvandlingen redan nu

Snart väcks Citygallerian i Fagersta till liv igen. I över tre år har det varit näst intill dött i lokalerna – men på torsdag 24 november öppnar Jysk. Fagersta-Posten har fått en förhandsvisning.

Annons

Sommaren 2013 flyttade Pickaboo ut ur Citygallerian och året därefter försvann Dragon Palace. Sedan dess har fastigheten varit helt tom och allt mer förfallen.

Läs mer: BILDEXTRA: Kika in i Citygallerian innan renoveringen

Men nu är återuppväckningen nära. På torsdag 24 november slår Jysk upp portarna. Förberedelserna pågår för fullt bakom lyckta dörrar.

– De har målat och rustat allt, även alla personalutrymmen. Det har varit ett stort byggprojekt innan Jysk klev in och började med vår del, säger Frida Jansson, butikschef på Jysk i Fagersta.

Det är drygt en vecka kvar nu. Vad är kvar att göra?

– Monteringen av alla möbler börjar bli färdig. Vi har lite finjusteringar kvar nu. Det ska skyltas upp ordentligt, sättas sista tocuhen på allt, säger Frida Jansson.

Anna Östgren, säljchef och Frida Jansson, butikschef på Jysk i Fagersta. De lägger sista handen inför butikens öppnande 24 november.

Citygallerian hade den senaste tiden, fram till i somras, förfallit och blivit utsatt för skadegörelse. Men efter renoveringen har mycket hänt med byggnaden.

– Jag har besökt Citygallerian många gånger förut när det har varit andra verksamheter här. Den är större än vad jag trodde att den skulle kunna bli. Jag tror att det kommer bli jättebra med de här lokalerna: de är stora, luftiga och ljusa, säger Frida Jansson, som kommer från Riddarhyttan och bor i Norberg.

Mycket har hänt i Citygallerians lokaler i och med Jysks inträde.

Exteriört återstår en viktig detalj innan butiken öppnar.

– Det kommer sättas inspirationsbilder och Jysks logga i fönstren, säger Jansson.

Den närmaste Jysk-butiken finns i Avesta. Är det inte risk att butikerna konkurrerar med varandra?

– De har gjort markandsundersökningar innan de bestämde sig för att etablera sig här. Det finns ett starkt kundunderlag, säger Anna Östgren, säljchef för butiken i Fagersta.

Med drygt en vecka kvar till öppningen återstår för personalen de sista finjusteringarna i butiken.

Och 24 november är det alltså dags. Citygallerian slår återigen upp portarna i och med Jysks premiär.

– Det kommer att vara en stor öppningsfest som pågår från torsdag till onsdag, säger Therese Eklund, distriktschef på Jysk.

Den nya butiken har sex medarbetare och är drygt 1 000 kvadratmeter stor.

Läs mer: Nya ägaren till Citygallerian: "Vi tror på Fagersta"

Frida Jansson, butikschef på Jysk i Fagersta, ställer i ordning det sista inför öppningen.

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare –och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nyaapp här.

Mer läsning