Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåliga försäljningssiffror för H&M – butiker kan stängas

Försäljningen går sämre än väntat för modejätten H&M, som meddelade i ett pressmeddelande på fredagen att fler butiker ska stängas och färre öppnas. Det finns inga besked att ge ännu om vilka butiker som kan beröras.

Annons
H&M har 172 butiker i Sverige – men den siffran kan minska. Foto: Janerik Henriksson /TT

Tillväxten under det fjärde kvartalet 2017 blev betydligt sämre än H&M:s egna förväntningar. Omsättningen exklusive moms minskade med 4 procent jämfört med motsvarande kvartal förra året.

Bolagets aktiekurs rasade direkt med över 10 procent när börsen öppnades och efter en timme hade raset växt till över 15 procent, skriver DN.

Försäljningen online har varit fortsatt god men det var ett svagt kvartal för de fysiska butikerna. I pressmeddelandet från H&M framgår det att butiker kommer att stängas och färre öppnas i fortsättningen.

Bolaget har ännu inga besked att ge om vilka butiker som kan beröras:

– Vi utvärderar löpande våra affärslägen när det kommer till att såväl öka som att minska verksamheten med målet att alltid kunna ge bästa möjliga shoppingupplevelse på ett läge där kunden finns, skriver presskontakten Amanda Larsson i ett mejl och meddelar samtidigt att H&M kommer att ge besked om det blir några förändringar i Västmanlands län.

H&M har i dagsläget ungefär 4 500 butiker i världen varav 172 finns i Sverige.

Mer läsning

Annons