Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre ägaren berättar: Därför sålde han Citygallerian i Fagersta

Citygallerian har sålts för nära 20 miljoner kronor. Förre ägaren Alexej Hidalgo köpte den 2015 för fyra miljoner kronor och har sedan dess lyckats få gallerian fullt uthyrd. Nu förklarar Hidalgo varför han sålde fastigheten.

Annons

Alexej Hidalgo, ägare till Citygallerian. Arkivbild.

Stockholmaren Alexej Hidalgos bolag KCKB Intressent köpte förra året Citygallerian. Då utvecklade Hidalgo tanken bakom köpet för FP:

– Bolagets affärsidé är att gå in på orter där det krävs att man lägger ned ”det lilla extra” och där det stått tomt en längre period. Genom ett aktivt arbete kan åter en fastighet bli uthyrd.

Ett och ett halvt år senare har Hidalgo lyckats med sin plan. Och han säljer alltså Citygallerian. Nu berättar han i ett mejl till FP om varför:

– När objektet är färdigutvecklat lämnar jag över det till ett bolag som ser värde i att långsiktigt förvalta fastigheten.

Gallerian såldes till Maxfast för nära 16 miljoner kronor mer än Hidalgo köpte den för.

Hur mycket har du investerat i fastigheten?

– Jag kan dessvärre inte diskutera detta på grund av sekretess, skriver Hidalgo.

Vad betyder den här affären för dig och ditt bolag?

– Det innebär att det nu finns tid och resurser för att utveckla nya projekt och förhoppningsvis fler objekt i Fagersta för att lyfta handeln och locka starka långsiktiga ägare.

Sommaren 2015 berättade Hidalgo för FP att han gärna skulle se bland annat en större hyresgäst inom dagligvaru- eller sällanköpshandel, kontor, någon form av service till invånarna samt en restaurang i Citygallerian. Nu när den är fullt uthyrd står det klart att Jysk, gymkedjan Fitness24seven och en restaurang blir hyresgäster - samt att kontorslokalerna är uthyrda.

Mer läsning

Annons