Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Östling avgår efter skattebråket

Annons

Leif Östling lämnar sin post som ordförande för Svenskt näringsliv. Orsaken är debatten efter hans uttalanden om skattetrycket.

I ett pressmeddelande som publiceras på Svenskt näringslivs hemsida berättar han att lämnar uppdraget som ordförande för organisationen.

Läs också: Leif Östling placerade förmögenhet i skatteparadis

Orsaken är debatten efter hans uttalanden om skatter och skatteplaneringen.

– Uppmärksammade uttalanden av mig har initierat en angelägen debatt om vårt svenska skattetryck och vad skatterna levererar av välfärd till medborgarna, men jag har också fått kritik för drastiska uttalanden och ”skatteplanering”. Sveriges företagare måste med full kraft kunna argumentera för ett bättre företagsklimat, där skatter och avgifter är en viktig del, utan att störas av eventuella debatter om min person. Efter en del funderande har jag därför kommit fram till att det är bättre att jag lämnar ordförandeuppdraget för Svenskt Näringsliv nu istället för att vänta till i maj nästa år. Jag lämnar i vetskap om att Svenskt Näringsliv nu har stadgar och en beslutsstruktur som kommer att göra organisationen väsentligt starkare i framtiden - till gagn för alla medlemmar, säger han i pressmeddelandet.

Nyheten uppdateras.

Läs mer: "Tyst från Scania om tidigare vd Leif Östlings placering av pengar i lågskatteparadiset"

Läs mer: "Ny jätteläcka av dokument – visar hur rika undviker att betala skatt"

Annons