Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norbergsbo kan vinna prispengar för sitt företagande

I maj kan företagaren Erik Pettersson från Norberg ha chans att bli 100 000 kronor rikare. Han har nämligen nominerats till att bli Årets spjutspets 2017, ett pris som årligen delas ut av LRF Mälardalen.

Annons

Erik Petterssons företag anlitades av Trafikverket i uppröjningen efter den stora skogsbranden i Västmanland 2014. Arkivbild.

27-årige Erik Pettersson driver skogs- och maskinentreprenadsföretaget EM Logging i Norberg med sju fast anställda. Företaget har tre maskinlag i skogen med skotare och skördare samt en grävmaskin. Dessutom finns tre maskiner för snöröjning och olika arbeten för lantbruk sommartid.

Den senaste tiden har Petterssons företag expanderat ytterligare med fler uppdrag, inköp av maskiner och anställningar.

Nu har han nominerats till LRF Mälardalens utmärkelse Årets spjutspets 2017. Priset ges årligen till ett företag som har sin bas i jord, skog, trädgård eller landsbygdens miljö. Företaget ska vara lönsamt och ha en omsättning på minst 2 miljoner kronor per år.

"Det bästa med att driva firman är att jag får jobba med det jag vill och jag uppskattar friheten. Det är en härlig känsla att skapa något", berättar Erik Pettersson i ett reportage i tidningen Land Lantbruk.

Vem som utses till Årets spjutspets offentliggörs på LRF riksförbundsstämma i maj. Vinnaren får ett stipendium på 100 000 kronor.

Förutom LRF står tidningen Land Lantbruk, LRF Konsult och Swedbank bakom Årets spjutspets.

Mer läsning

Annons