Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norbergsföretaget AJ Entreprenad sålt till börsbolag

Pär Andersson och Göran Jansäter, ägare till AJ Entreprenad i Norberg, säljer bolaget till Transtema Group, listat på Nasdaq First North.

Annons

AJ Entreprenad startades 2003 och är specialiserat på kabelförläggning inom el/tele och fiberoptik. I dag har bolaget 20 anställda och omsatte förra året 35 miljoner kronor med en preliminär rörelseförlust på en miljon kronor.

Enligt ett pressmeddelande har AJ Entreprenad arbetat med bolag i Transtema-koncernen och införlivandet innebär ingen kontant ersättning till de tidigare ägarna utan endast en finansieringslösning.

”Vi ser fram emot att låta AJ Entreprenad växa och ta större entreprenader i vår region. Vi har trivts väldigt bra med samarbetet och ser att vi med vår kunskap inom schakt och markarbeten kan bidra positivt till koncernen," säger Pär Andersson, vd i AJ Entreprenad AB.

Transtemas kunder består av teleoperatörer, stadsnät, kommuner, kraftbolag samt större företag. Koncernen omsatte 68 miljoner kronor under 2015 och har 170 anställda.

”Tidigare har vi alltid lagt ut markarbeten på entreprenad, men nu kommer vi att kunna leverera kompletta fiberprojekt helt i egen regi vilket innebär bättre kontroll och kvalitet i projekten”, säger Magnus Johansson, vd i Transtema Group.

Det senaste året har Transtema gjort flera uppköp, senast i januari då Enköpingsbolaget Foki förvärvades.

AJ Entreprenads hemsida.

Mer läsning

Annons