Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ägaren till Citygallerian: "Vi tror på Fagersta"

Renoveringen av Citygallerian i Fagersta är i full gång. Samtidigt får fastigheten en ny ägare - som också har köpt den angränsande parkeringen.
– Det passade bra i vår strategi, säger Magnus Fält, en av de nya ägarna, om köpet.

Annons

I somras blev den största etableringen i Fagersta på minst 13 år klar - dåvarande ägaren till Citygallerian Alexej Hidalgo hade skrivit avtal med Jysk. Sedan tidigare var också gymkedjan Fitness24seven en kontrakterad hyresgäst.

Men nu har Hidalgo sålt Citygallerian, innan hyresgästerna ens kan flytta in. Fastighetsbolaget Maxfast har köpt gallerian och tomten intill för 19,7 miljoner kronor.

– Vi ser att det är starka hyresgäster som är etablerade i Citygallerian och vi tror på Fagersta. Det är en ort som behöver den här servicen också och eftersom vi redan finns där så tycker vi att det passade bra i vår strategi, säger Magnus Fält, vice vd för Maxfast.

Citygallerian får en ny ägare.

Citygallerian är i dagsläget fullt uthyrd. Utöver Jysk, Fitness24seven och en restaurang med pub så är även kontorsytorna uthyrda. Magnus Fält vill i nuläget inte nämna vem den hyresgästen är.

Citygallerian har länge varit mycket nedkommen. Men inte länge till.

– Det blir ett exteriört iordningställande i förhållande till att marknadsföra Jysk och Fitness24seven. Sedan är fastigheten belagd med restriktioner. Men den kommer att iordningställas med de restriktionerna så att den blir hel, ren och snygg, säger Fält.

Maxfast köper Citygallerian nyckelfärdig.

– Det är i samråd med den säljande parten, att det färdigställs, säger Magnus Fält.

Så förre ägaren har åtaganden kvar trots att han inte äger fastigheten längre?

– Precis, han färdigställer fastigheten uifrån de avtal som är tecknade. Det blir en förvaltningsfastighet precis som våra övriga, där vi får bevaka och se vad som händer i Fagersta och vad vi kan göra framöver.

Maxfast har också köpt tomten intill Citygallerian, där det är parkeringsplatser.

– Vi kommer att föra en dialog om den tomten med de parter som finns i Fagersta långsiktigt men vi kommer inte att göra något med parkeringsplatsen i startskedet, säger Fält.

FP berättade i juni 2015 att Alexej Hidalgo köpt fastigheten för fyra miljoner kronor. Citygallerian säljs alltså för nästan 16 miljoner mer än vad Hidalgos bolag köpte fastigheten för 2015.

– Vi vet inte hur mycket pengar han har lagt ned i förstudier och konsultkostnader samt vad han gjort för att komma fram till de kontrakt som han har lyckats landa. Förvärvet med den köpeskillingen är en bra affär på orten för både Fagtersta och oss som fastighetsägare, säger Fält.

Maxfast äger fastigheter på flera orter i Mellansverige, bland annat Västerås, Karlstad, Sundsvall och Norrköping. Bolaget har nyligen köpt Norrbygården i Fagersta.

Annons