Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya jobbsajten ska locka kompetent arbetskraft till Västmanland

"Karriär Västmanland" heter länets nya jobbsökarsajt för teknikjobb. Bakom satsningen står Västerås science park, som vill att verktyget ska underlätta för teknikföretag i regionen – men också fungera som marknadsföring för Västmanland som län.

Annons
Karriär Västmanlands logotyp. Foto: Skärmdump

"Karriär Västmanland" är ett nytt digitalt rekryteringsverktyg skräddarsytt för västmanländska teknikintensiva företag som letar arbetskraft – men lika mycket till för de som själva letar jobb. Med plattformen hoppas grundaren Västerås science park underlätta för företag inom främst automation, energi, järnväg, välfärd och hälsa att matchas med rätt kompetens.

Läs också: Här är yrkena där det finns jobb i framtiden

Men förhoppningen är också att i samma veva marknadsföra Västmanland som "ett län i framkant med många nya intressanta framtidsjobb, men också en bra region att bo och leva i" som Västerås science park skriver i ett pressmeddelande.

– Det finns så många nya jobb i Västmanland som inte primärt handlar om traditionella industrijobb. Här växer nya spännande bolag och arbetsplatser fram och får en alltmer central roll. Dessutom har regionen ett rikt kultur- och idrottsliv. Det är enkelt att leva ett bra liv utanför jobbet. Det vill vi gärna visa med Karriär Västmanland! säger Tomas Kvist, projektledare för "Karriär Västmanland", i ett uttalande.

Läs också: Högskolan kan satsa mer på automation

"Karriär Västmanland" är frukten av ett samarbete mellan Västerås science park och ett antal andra aktörer inom de ovan nämnda branscherna.

Annons