Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Setra lägger expansionpengar på Malå-anläggning

Setra planerar att nyanställa och öka sin produktionsvolym i Malå i Västerbotten. Därmed kommer den anläggningen producera lika mycket som sågen i Skinnskatteberg.

Annons

Setra sågverk i Skinnskatteberg. Timret lyfts in till mät- och röntgenanläggningen som sorterar stockarna efter kvalitet.

Från och med i höst kommer produktionsvolymen vid Setras anläggning i Malå öka med drygt 20 procent både inom sågat och förädlat. Det innebär rekrytering av ett 15-tal personer.

I Malå producerar Setra sågade och förädlade trävaror av senvuxen norrländsk fura. Enhetens hyvleri har nyligen byggts om och uppdaterats för att utöka produktionsvolymen av interiöra produkter, såsom högkvalitativa golv och paneler.

Produktionen av sågade trävaror kommer att öka från 170 000 kubikmeter sågade varor per år till ca 215 000 kubikmeter sågade varor per/år. Produktionsvolymen av förädlade produkter ökas till ca 47 000 kubikmeter per år.

I Skinnskatteberg var förra året produktion 221 000 kubikmeter trävaror av furu, men med en lite annan inriktning

Setras platschef Hans Liljeström anser att satsningen i Malå ligger helt rätt i tiden.– Vi ser en stor efterfrågan på högkvalitativa interiörprodukter och är glada att kunna erbjuda våra kunder ytterligare volymer av både golv och innerpanel från och med i höst.

Planen är att utöka produktionen från i början av hösten.

Annons