Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småföretagare i Västmanland tar inte semester – nio av tio uppkopplade

Annons

En ny undersökning från Visma visar nio av tio småföretagare i Västmanland kopplar upp sig kontinuerligt under sin ledighet, för att ha koll på verksamheten. De flesta säger de känner sig lugnare av att kunna nås under semestern.

I Västmanland har 92 procent av småföretagarna ständig kontroll över sin verksamhet under sin ledighet, genom att kontinuerligt koppla upp sig för att till exempel läsa mejl eller svara på samtal.

Sett till hela landet är motsvarande siffra 77 procent.

– Som egen företagare styr du över din egen tid. Många är aldrig lediga eftersom det finns en förväntan bland kunder, leverantörer och medarbetare att man ska vara tillgänglig jämt. Att jobba modernt och virtuellt underlättar balansen mellan jobb och familjeliv, säger Boo Gunnarson företagarexpert på Visma Spcs i ett pressmeddelande.

Allt fler småföretagare går över till att använda digitala arbetsverktyg, visar tidigare undersökningar från Visma. Det är betydligt vanligare att ha alla sina system i molnet i dag än för bara något år sedan. Trots det är endast 11 procent av företagen på en avancerad nivå när det gäller digital teknik, enligt EU:s statistikbyrå Eurostat. Siffran är lägre än i något annat nordeuropeiskt land och långt under det europeiska genomsnittet på 17 procent.

För våra Plus-kunder: Så fungerar sömnappar – vi jämför de mest populära apparna

Läs mer: Kattbajs och gräl – läs hela listan på vad alla grannar stör sig på

Annons