Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uponor stänger i Spanien – koncentrerar tillverkningen till Virsbo

Förhandlingar med de anställda i Spanien har inletts. Nyanställningar i Virsbo kan bli aktuella, både tillsvidare- och visstidsanställningar.

Annons

Uponor planerar enligt ett pressmeddelande att stänga produktionsanläggningen av så kallade PEX-rör i spanska Mostoles. I stället ska produktionen flyttas till Virsbo enligt Uponors planer.

– Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta att vi får det här förtroendet, säger Niklas Ferdig, vd för Uponor AB i Virsbo, som också påpekar att det fortfarande är några veckor kvar tills allt är helt klart.

I Spanien är det ett 50-tal medarbetare som berörs av flytten. Lika många nyanställda kommer det dock inte att bli i Virsbo. Här har företaget en betydligt mer effektiv och automatiserad produktionslinje. Ett fåtal tillsvidareanställningar kan bli aktuella och ett något större antal visstidsanställda just under startperioden.

– Först och främst kommer det här att säkerställa jobben på längre sikt för de anställda, säger Niklas Ferdig.

Företaget har redan investerat i nya maskiner för att kunna öka tillverkningen och man hoppas på att ha två nya produktionslinjer igång till årsskiftet och sedan ytterligare två till våren 2017.

Flytten och koncentrationen till Virsbo är ett led i det som företaget kallar det "pågående europeiska transformationsprogrammet" som inleddes hösten 2015. Fabriken i Mostoles tillerkar PEX-rör för den sydeuropeiska marknaden.

Produktionen flyttas till Virsbo för att rationalisera tillverkningen och minska kostnaderna i såväl leverantörskedjan som produktionsverksamheten, enligt Uponor.

– Våra viktigaste marknader för PEX-rör finns i Norden och i Tyskland, därför är tillverkning i Virsbo väl lämpad att betjäna dessa kunder, säger Jan Peter Tewes, vd för Uponor Building Solutions – Europa.

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här .

Mer läsning

Annons