Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en hög chef lämnar NVK

Det senaste året har flera höga chefer lämnat Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK. Nu slutar även gatuchefen Ola Carlsson. NVK söker nu hans ersättare men förbundschefen vill i nuläget inte kommentera uppsägningen till Fagersta-Posten.

Annons

Det har varit många turer runt NVK de senaste åren. I fjol slutade Harold Nilsson, dåvarande förbundschef, efter en misstroendeförklaring från Fagersta kommuns politiska ledning. Hela bakgrunden till misstroendeförklaringen har ännu inte offentliggjorts.

Ola Carlsson avgår nu som gatuchef.

Strax därefter lämnade även fastighetschefen Tord Johansson NVK. Johansson har tidigare sagt till Fagersta-Posten att det var kaosartat efter Nilssons avgång, att det fanns en stor frustration inom organisationen beträffande misstroendeförklaringen och det faktum att den aldrig blev motiverad. Johansson har kallat det hela för ett "politiskt spel".

LÄS MER: Klart med ny NVK-chef efter miljonkarusellen

På NVKs hemsida står det nu att de söker en ny gatuchef. Efter snart fyra år på den positionen slutar alltså Ola Carlsson. Han var också tillförordnad förbundschef fram till att Peter Håkansson tillträdde som ny förbundschef i början av året. På Ola Carlssons Facebook-profil står det att han har en ny anställning på konsultföretaget ÅF.

Ola Carlsson vill inte kommentera uppsägningen i nuläget. Peter Håkansson har bett om att få återkomma med en kommentar efter semestern.

Mer läsning

Annons