Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattis får vara kvar

Fagersta. Efter några månader med förslag, utkast som har cirkulerat i tidningar och på sociala forum där det lagts till och dragits ifrån efter tycke och smak, finns det nu ett konkret budgetförslag som kommunfullmäktige skall ta ställning till i november.

Utbildnings- och fritidsnämndens rambudget möjliggör att vi kan fortsätta vårt arbete att utveckla grundskolan, våra resultat från nationella prov är generellt stigande.

En bra förskola där grunden läggs för våra barn att utvecklas är nyckeln till en bra start i livet där nattis också är en viktig pusselbit. Det avser vi att vårda och behålla med det budgetförslag som ligger.

En annan framgångsfaktor är våra duktiga pedagoger som möjliggör att vi ligger i framkant av utvecklingen, inte illa för en kommun av vår storlek.

Men givetvis finns det mer att önska och förbättra, till exempel vikarieproblematiken och möjligheten att få tag i behöriga lärare (det examineras för få, vilket är ett problem för Sverige men för Fagersta i synnerhet).

Med budgetförslaget kan vi fortsätta att stödja kultur och idrottsklubbar med driftbidrag och aktivitetsstöd. Vi kan inte nog uppskatta det ideella arbete som görs varje dag av ledare och föräldrar för att berika och utveckla barn och ungdomar både idrottsligt samt estetiskt.

Med en sund ekonomisk hållning och sparade pengar klarar sig Fagersta undan med blotta förskräckelsen när det nu blåser snålt från regeringen och bördorna flyttas från stat till kommun.

En av framgångsfaktorerna är långsiktighet och våga gå okända vägar, men att ha en röd tråd i agerandet.

ordförande, utbildnings- och fritidsnämnden

Hans Granlund (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel