Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nederlag för The Hives i rätten

The Hives fick inte igenom sin stämning mot bolaget Tambourine studios. I stället döms bandmedlemmarnas olika bolag att betala drygt 4 miljoner kronor plus ränta.

Fagersta. Klockan elva i dag kom domen i tvisten mellan The Hives och Tambourine studios. Bakgrunden är att Fagerstabandet anlitade Tambourine för redovisningstjänster 2002-2009.

Den aktuella tvisten i rätten har handlat om att The Hives anser att de har fakturerats höga belopp för tjänster de inte beställt. Genom stämningen på ville bandet få tillbaka pengar från Tambourine. 5,5 miljoner kronor plus ränta krävdes Tambourine på.

The Hives fick dock inte igenom sitt krav. Tingsrätten i Malmö ogillar stämningen och slår i stället fast att bandet ska stå för Tambourines rättegångskostnader på uppåt 4 miljoner kronor plus ränta. Till det kommer att några av bandmedlemmarnas bolag ska betala Tambourine för tidigare obetalda fakturor.

– Det är en total katastrof, säger Niklas Almquist, gitarrist i bandet.

The Hives kommer att överklaga.

[email protected]

Anders Jansson