Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nerverna fick Smalsjö att tappa

Emmily Smalsjö var sekunder från att behålla andraplatsen i Ladies Cup-deltävlingen i Östhammar. Men på den sista sträckan kände hon pressen – och ramlade ned på tredje plats.

Det artar sig mot en olidligt spännande endurohelg i Uddevalla om några veckor. Då ska Ladies Cup avgöras och Emmily Smalsjö jagar andraplatsen i totalsammandraget.

Den näst sista deltävlingen i Östhammar stärkte hennes chanser – men det kunde ha gått ännu bättre.

– Inför den sista sträckan låg jag på andra plats och det skiljde tre sekunder ned till Sanna Bergman. Jag kände lite press och visste att jag behövde köra jäkligt bra för att behålla andraplatsen. När vi sedan körde hörde jag henne bakom mig, då blev jag lite stressad och gjorde några misstag, säger Smalsjö.

Det hela slutade med att Sanna Bergman till slut körde i kapp sitt avstånd bakåt och i stället slutade sju sekunder före Smalsjö. Alltså fick Smalsjö nöja sig med en tredjeplats i Östhammar.

– Det var mina nerver som gjorde att jag inte körde som jag skulle. Men jag är fortfarande tvåa i Ladies Cup totalt. Det kommer bli en rejäl fight mellan mig och Sanna Bergman om den totala andraplatsen i Uddevalla.