Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nextjet slutar flyga från Västerås

Flygbolaget Nextjet meddelar i ett pressmeddelande att bolaget slutar flyga till och från Västerås.

Annons

Läs mer (+): Nextjets utcheckning kom som en total överraskning för flygplatsens styrelse och vd: "Fick veta det idag"

Det gäller både den befintliga trafiken till och från Helsingfors och den planerade trafiken till och från Köpenhamn.

Det är inte omedelbart klart när trafiken upphör, men resenärer med biljetter till avgångar efter den 26 mars kommer att kontaktas.

Anledningen, uppger Nextjet, är att intresset för flyglinjerna har visat sig "vara långt mindre än förväntat" och bokningsläget har varit därefter.

Flygbolaget Nextjet började flyga Västerås-Helsingfors i september 2016. Men avtalet blev, trots att det sades upp efter någon månad, en stor förlustaffär för Västerås stad och dess skattebetalare, vilket VLT tidigare berättat om.

Revisorskritiken mot flygplatsbolagets dåvarande styrelsen för Nextjetavtalet blev mycket hård , vilket fått ett flertal politiker att hoppa av styrelseuppdraget.

Sedan avtalet om Helsingforsflygen sades upp drev Nextjet linjen på kommersiell basis men med ett begränsat antal avgångar. I december aviserade man en linje Västerås-Köpenhamn . Nextjets beslut att sluta flyga till och från Västerås innebär alltså ett stopp för båda linjerna.

Henning Lindberg, marknads- och linjenätsansvarig på Nextjet säger i en kommentar:– Linjen hade kunnat utgöra en viktig del av regionens infrastruktur. Samtidigt driver vi, sedan avtalet sades upp, linjerna kommersiellt och måste därmed hitta en lönsamhet för att kunna bedriva trafik över tid.

En av Nextjets avgångar mot Helsingfors taxar ut mot startbanan från terminalområdet. Flygplanet är av typen Saab Fairchild 340 med plats för upp till 36 passagerare.

Annons