Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nicklas Lidström blir expert under hockey-VM: "En skön utmaning"

Nicklas Lidström har en mångårig karriär bakom sig som hockeyspelare, där han bland annat vunnit OS-guld och tagit samtliga valörer i VM-sammanhang.
Under tisdagen meddelades att han är klar för ett nytt uppdrag med koppling till landslaget, nämligen expert under vårens hockey-VM.
Det skriver Sportbladet.

Annons
Nicklas Lidström under ett mingel inför World Cup. I maj går han in som expert under hockey-VM. På bilden tillsammans med Daniel Alfredsson. Bild: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Ett 70-tal matcher i landslagströjan har det blivit för Nicklas Lidström genom åren, och hade det inte varit för att han mer eller mindre varje år fick spela Stanley Cup-slutspel med sitt Detroit Red Wings, hade det kanske blivit ännu fler matcher.

På tisdagen berättade Sportbladet att Lidström nu är klar som expert för MTG, med kanaler som TV3, TV6 och Viasat, under stundande hockey-VM.

– Jag har varit med några gånger med Viasat, bland annat under NHL-matcherna i Globen i höstas. Det har varit roligt och en en kul grej att testa på. Nu blir det annorlunda och en skön utmaning att vara delaktig under en hel turnering, säger Lidström till Sportbladet.

Lidström kliver in i expertrollen, där Niklas Jihde kommer vara programledare under sändningarna. Och han tror att han kan bidra med analyser och hur det är att delta i den här typen av matcher.

– Jag kan se en del detaljer i spelet, tror jag. Kanske kan berätta om känslan i laget inför en match och efter matchen, säger Lidström till Sportbladet.

Hockey-VM startar den 4 maj och hålls detta år i Danmark, där Sveriges matcher spelas i Köpenhamn.

Annons