Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nog är SD med och ställer till det

Annons

Fundering till "Dags att spela Svarte Petter" .

Hur kan du säga att 1,3 miljoner röster inte räknas när dessa röster bara på senaste tiden har varit med och bland annat avsatt en statsminister, avgörande röstat nej till två regeringar och röstat igenom en budget tvärtemot övergångsregeringens förslag?

Jimmie Åkesson har hela tiden sagt sig rösta nej till den budget som han inte får tillräckligt inflytande över. Då återstår frågan vilket inflytande fick han när han röstade ja till M och KD-budgeten?

Ett avgörande inflytande har han i alla fall fått, annars har han ljugit i sina framträdanden. En budget som dessutom strider mot tidigare gjorda överenskommelser mellan riksdagens partier, allt i syfte att Sverige inte ska äventyra sin ekonomi eller skapa problem för tillträdande regeringar vid svåra regeringsbildningar.

Tanken med regelverket som gäller är ju att det ska vara enkelt för den kommande regeringen oavsett färg att bildas och att utifrån sin ideologi regera vidare. I dagsläget så har dessa 1,3 miljoners företrädare genom sitt agerande gjort tvärt om och i stället bekräftat tidigare farhågor, de röstar inte utifrån Sveriges bästa utan utifrån synsättet att sprida så mycket oro som möjligt, hur ska man annars förklara deras röstande?

Ett är klart, 1,3 miljoner röster är använda.

Jan Karlsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons