Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll väntas dans, fyrverkerier och eld – här är lördagens Melloartister

Artikel 8 av 22
Melodifestivalen 2017
Visa alla artiklar

Robin Bengtsson gick direkt till final i fjolårets Melodifestival. I kväll har han chansen igen i i deltävling 3 i Växjö. "I can't go on" är storfavorit till att knipa en biljett till Globen. Anton Hagman från Västerås tappar dock mark enligt spelbolaget Betsson.

Annons

Läs mer: Västeråsaren kan skrälla i brokig artistmix

►►► LYSSNA PÅ ALLA KVÄLLENS LÅTAR inför kvällens Mellodrama

Anton Hagman, Västerås.

Anton Hagman från Västerås tappar i odds och enligt spelfirman Betsson kan hans tidigare "säkra" plats i Andra chansen vara hotad. Jasmine Kara flåsar Anton i nacken enligt de nya oddsen som släpptes på lördagsförmiddagen.

Enligt spelbolagen och fanklubben Melodifestivalklubben är Bengtsson solklar vinnare. Ett spelbolag ger till exempel bara 1,14 gånger pengarna på en deltävlingsseger, och Robin Bengtssons något ovanliga uppträdande – han börjar sjunga bakom scen gående i en korridor – verkar ha gått hem hos dem som redan sett det.

Västeråshoppet Anton Hagman tippades tidigare i veckan enligt spelbolaget Betsson ganska komfortabelt kunna ta sig till Andra chansen – hans odds var tredje bäst efter favoriterna Robin Bengtsson och FO&O. Nya odds under lördagen, baserade på torsdagens repetitioner och fredagens generalrepetition ger vid handen att Anton Hagman kan ha tappat mark sedan framför allt Bella & Filippa gjort bra ifrån sig på repetitionerna.

Betsson ger Robin Bengtsson 1,15 i odds och FO&O 1,20. Bella & Filippa är trea i förhandstipset med ett odds på 2,70. Anton Hagman spås ändå knipa den fjärde platsen bland dem som tar sig vidare – hans odds ligger för närvarande på 4,00 hos Betsson (oddsen sätts utefter vilka som placerar sig 1:a eller 2:a)..

Jasmine Kara ligger på 4,40, Krista Siegfrids på 6,50 och högoddsaren är Owe Thörnqvist som står i 15 gånger pengarna om han skulle gå direkt till final.

Robin Bengtsson med I Can’t Go On under fredagens generalrepetition inför Melodifestivalens tredje deltävling.

Storfavoriten Robin Bengtsson får inleda hela tävlingen.

– Förra året var jag glad att jag inte var först ut, men i år känns det skönt att få börja kvällen och sedan bara sitta och chilla i greenroom och titta på alla andra, säger Bengtsson.

Förra året räckte hans bidrag "Constellation prize" nästan hela vägen till Eurovision. Erfarenheten är till hjälp i år, tror Bengtsson.

– Fördelen att jag har varit med en gång tidigare är också att jag känner mig mycket lugnare i år, jag vet varje moment som kommer och så. Nackdelen är att man slår ut underifrån och att det kanske finns fler förväntningar. Men annars känns det som att det svenska folket brukar rösta på låten och inte artisten, säger han.

Felix, Oscar & Omar / FO&O med Gotta Thing About You under fredagens generalrepetition inför Melodifestivalens tredje deltävling.

Att FO&O följer honom till Friends Arena känns också troligt. Det dansanta pojkbandet, som tidigare hette The Fooo, utmanar Bengtssons show med ett riktigt extra allt-uppträdande.

– Om man har varit med tidigare blir det ju mycket lättare att jämföra som tittare, som för Robin Bengtsson som var med förra året också. Som debutant har man en fördel eftersom man inte varit med tidigare, och det blir svårt att jämföra, säger Oscar Enestad i FO&O.

Deras uppträdande innehåller bland annat dans, fyrverkerier, eld och att de lyfts upp på en plattform som hissas mot taket.

– Plattformen är skakig, men vi sitter ju fast i en lina. Vi brukar hänga oss lite i den, så att man känner att vi sitter fast, säger Felix Sandman.

– Vi måste bara hinna få på oss all säkerhetsutrustning och åka upp, så att pyrot inte bränner upp publiken. Det är väldigt betydelsefulla sekunder.

Tävlar gör även Krista Siegfrids med bidraget "Snurra min jord".

Melodifestivalen sänds i SVT1 klockan 20.00.

Krista Siegfrids efter fredagens generalrepetition inför Melodifestivalens tredje deltävling.

KVÄLLENS STARTFÄLT

1. Robin Bengtsson: "I can't go on"

2. Krista Siegfrids: "Snurra min jord"

3. Anton Hagman: "Kiss you goodbye"

4. Jasmine Kara: "Gravity"

5. Owe Thörnqvist "Boogieman blues"

6. Bella och Filippa: "Crucified"

7. FO&O: "Gotta thing about you"

LÄS MER OM MELODIFESTIVALEN:

För Plus-kunder: Nostalgichock: 19 låtar i Melodifestivalen vi tyvärr inte glömmer

Annons