Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif GW Persson – grannen flest svenskar önskar sig

Leif GW Persson är den granne som flest svenskar önskar sig, närmare bestämt 32 procent av svenska folket ville helst bo vägg i vägg med just Leif.

Annons

32 procent av svenskarna vill ha Leif GW Persson som sin granne.

Leif GW Persson kammade hem årets önskegranne, det visar Hyresgästföreningens årliga undersökning om Sveriges önskegranne. På delad andra plats kom Mark Levengood och Mia skäringer, en dryg femtedel ville bo granne med dem. Inte helt otippat då de tidigare toppat samma lista. På tredjeplats kom kronprinsessan Victoria som fick 20 procent av rösterna.

I undersökningen fick de svarande välja mellan 37 kända svenskar, med möjligheten att svara fler än ett namn. Novus som genomförde undersökningen på uppdrag av Hyresgästföreningen ställde även en öppen fråga om vem de ville ha som granne. Även då låg Leif GW Persson i topp, tillsammans med Zlatan Ibrahimovic och Barack Obama.

– Bra grannar är viktigt för att trivas. Det är inte bara själva bostaden som gör att man trivs hemma, det är också viktigt att det fungerar bra i bostadsområdet, säger Marie Linder i ett pressmeddelande, förbundsordförande för Hyresgästföreningen som själv gärnaallmänt hade haft operasångaren Malena Ernman som granne.

Läs mer om undersökningen här.

(Källa: Novus har på uppdrag av Hyresgästföreningen genomfört en undersökning bland allmänhet som är 18 år och uppåt. Den genomfördes med hjälp av en webbaserad enkät till ett slumpmässigt urval ur Novus telefonrekryterade Sverigepanel. Antalet besvarade enkäter är 1 019.)

Mer läsning

Annons