Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges största musiktävling för ungdomar – Mittmedia sänder live

I februari och mars avgörs Imagine Sweden, Sveriges största musiktävling för ungdomar. Då kommer Mittmedia att livesända från kvalet och regionfinalen i Västerås.

Annons
Västeråsgruppen Eboniks, som vann Imagine Sweden förra året. Bild: Martin Bohm

Västmanlands-semifinalerna äger rum 17 februari i Medborgarhuset i Arboga och 18 februari i Västerås Konserthus. De bästa akterna kvalificerar sig till regionfinalen – som avgörs 18 mars i Västerås Konserthus.

Ungdomar mellan 13–21 år (födda 1996-2005) kan anmäla sig och alla musikgenrer är välkomna. Vinnaren av regionfinalen går sedan vidare till en nationell final, som förra året vanns av Västeråsbandet Eboniks.

Band/artister från Västmanland kan anmäla sig fram till 4 februari.

– Vi tror och hoppas på ett extra stort intresse i år eftersom västeråsarna i hiphop-bandet Eboniks vann förra året. Det visar också på att alla kan vara med och att man inte nödvändigtvis behöver spela på egna instrument för att gå långt, säger arrangören Fredrik "Osten af" Engström.

Mittmedia kommer att livesända den sista semifinalen i Västerås Konserthus 18 februari, liksom regionfinalen i Västerås Konserthus 18 mars.

– Eftersom ungdomar mellan 13–21 år från hela Västmanland deltar i Imagine Sweden kommer många att beröras av tävlingen; deltagarna och deras vänner och släktingar. Men framför allt känns det bra att kunna erbjuda sändningarna till alla våra musikintresserade läsare, som kan komma att få se morgondagens stjärnor födas i realtid, säger VLT:s nöjesredaktör William Holm.

Mer läsning

Annons