Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mello 2017: Extra allt i första deltävlingen

Det inleds med ett basriff och avslutas med gospel-plusmeny extra allt. Däremellan dyker Charlotte Perrelli upp med en akustisk gitarr.
Så blir den första deltävlingen i årets Melodifestival.

Annons

Artisterna har samlats i Göteborg och avverkat de inledande repetitionerna inför Melodifestivalens första deltävling som avgörs på lördag.

Och det kommer att bli en rejäl musikalisk bredd i Scandinavium.

Melodifestivalen 2017 inleds av Boris René som återvänder till tävlingen efter fjolårets tiondeplats i finalen. Hans "Her kiss" är en Bruno Mars-doftande poplåt med basriff och koskälla som bjuder in till såväl hattrullning som handklapp.

Mer oväntad är då debutanten Adrijanas bidrag "Amare". Hon gör modernt poppig hiphop med släpiga beats som skulle kunna vara hämtade direkt från P3.

Återvändande Dinah Nah, som kom sist i finalen 2015 och väckte viss uppmärksamhet med sina "Sexväggen"-dansare, gör i sin tur mer traditionell schlagerhouse i "One more night". Bidraget, som är skrivet av bland andra Dr Alban, innehåller till och med eurodisco-rap.

Musik- och humorgruppen De Vet Du gör sedan entré i Melodifestivalen med "Road trip". Ett bidrag som kan beskrivas som en blandning mellan Markoolio och Samir & Viktor med lite Sean Banan på toppen. En potentiell barnfavorit, med andra ord.

Charlotte Perrelli behöver knappast någon presentation i de här sammanhangen. Hennes låt "Mitt liv" skiljer sig rejält från det hon gjort tidigare i tävlingen - det handlar om en gravallvarlig akustisk ballad om näthat och skvallerpress.

Deltävlingens storfavorit Ace Wilder ställer upp med en betydlig rakare låt än fjolårstrean "Don't worry". Nya "Wild child" är något slags safaripop om att hitta sig själv.

SVT brukar dock spara det bästa till sist och den första deltävlingen avslutas med schlagerdebutanten Nano. Hans "Hold on" har onekligen potential att få en arena att lyfta - tänk Hozier med gospel-plusmeny och en produktion med extra allt.

Anknytningen till Västmanlands län är såvitt känt Västeråsfokuserad: Två västeråsare är med i Melodifestivalen 2017. Anton Hagman med "Kiss you goodbye" deltar i Växjö 18/2 och Loreen Talhaoui deltar i Skellefteå 25/2 med "Statements".

Alla artister som kommer att tävla i Melodifestivalen, som presenterades under SVTs pressträff i TV-huset i Stockholm.

Mer läsning

Annons