Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

White guide: Här är länets bästa krogar

Ännu en gång är Frank den restaurang i Västmanlands län som får högst poäng i White guide. Men även några restauranger i kommunerna Skinnskatteberg och Arboga placerar sig bra.

Annons

Även i år är Västeråskrogen Frank bästa restaurang i Västmanlands län, enligt White Guide.

White Guide testar 600 svenska restauranger och kan beskrivas som den svenska motsvarigheten till Michelinguiden (eller Guide Rouge de Michelin). På måndagskvällen släpptes årets lista.

Många av restaurangerna i Västmanland, främst Västerås, håller ställningarna, men ingen får så höga poäng som Frank – 68. Det är visserligen lite sämre än förra året (då krogen fick 70), men ändå i särklass i länet. Frank är den enda krogen i länet som lyckas ta sig in i klassen "Mycket god klass".

I White Guides nya recension konstateras detta om Frank: "Jodå, Frank är ett pariserhjul där smaker, dofter och konsistenser köar för att få din uppmärksamhet."

Men det är inte bara Västeråskrogar som prisas av White Guide. Skinnskatteberg kommuns kulinariska färger försvaras av Färna Herrgård och Spa som fick 63 poäng, det vill säga "God klass". Kafé Två skator i Arboga klassas som "Också ett bra ställe".

I övrigt handlar det mycket om Västerås. Folkets Bar & Restaurang fick 63 poäng, lika många som förra året och klassificeras som en krog i "god klass", men fick i år se sig slagna med ett enda poäng av Kajplats 9 (64 poäng). Nya Hattfabriken fick 60 och kvalade också in i "god klass" i år. Uppåt en klass, alltså. Limone Ristorante Italiano ansåg vara med i klassen "Också ett bra ställe", liksom förra året.

Frank har högst poäng i Västmanlands län, men är ändå inte bäst i landskapet Västmanland. Klassiska Grythyttans Gästgivaregård (som ligger i Örebro län, men i landskapet Västmanland) fick 75 poäng, till och med en poäng mer än förra året.

Högsta poäng i landet, 96 poäng, fick restaurang Esperanto i Stockholm, som blandar japanskt och nordiskt kök.

I Vasastan i Stockholm finns dock ännu en restaurang med länsanknytning. Det är Lilla Ego, med stjärnkocken och Romfartunasonen Daniel Räms. Lilla ego fick 73 poäng och en plats i "Mycket god klass". En bra placering, men ändå ett snäpp ner, eftersom krogen förra året kvalade in i "Mästarklass", White Guides näst högsta klass under "Internationell mästarklass".

Läs också: Här är bästa krogen i stan (2016 års lista)

Läs också: Det här är länets bästa krog (2015 års lista)

Mer läsning

Annons