Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noll nominerade till Fagerstas pris

Fagersta kommun letar med ljus och lykta efter kandidater till priset som inte haft någon vinnare sedan starten 2011.

Annons

Det verkar inte vara lätt att hitta lämpliga stipendiater i Fagersta som kan prisas för sina jämställdhetsinsatser. Efter flera diskussioner beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att inte dela ut något pris förra året. Och nu har frågan varit uppe även i år – utan att en stipendiat har kunnat utses.

– Det skulle kännas väldigt konstigt om vi inte hittar någon värd att premiera. Vi letar med ljus och lykta vidare om det är någon vi missat, säger Marino Wallsten.

Kommunfullmäktige beslutade i november 2011 att Fagersta skulle få ett eget jämställdhetspris. Fast ännu har alltså ingen pristagare korats.

Trots annonsering har det inte kommit in ett enda förslag utifrån i år. Men arbetsutskottet har ändå en kandidat och vill titta närmare på om flera presumtiva pristagare kan finnas därute.

– Det vi gjorde var att sätta en gräns till april. Arbetsutskottet får undersöka det vidare och scanna av möjliga kandidater, säger Marino Wallsten.

Priset är på 10 000 kronor och kan ges till enskilda, företag, arbetsplatser, föreningar eller andra organisationer.

– Det här är ett sätt att skapa uppmärksamhet i frågan och belöna dem som gör ett gediget arbete på området, säger Marino Wallsten.

Annons