Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nollat på bortaplan

"Vi får inte fart på anfallsspelet".

Annons
Södra och Johan Adamsson hade det tungt mot Bosnisk SK.

Fagersta Södra kunde inte upprepa det fina spelet laget visade senast hemma i derbyt Skinnskatteberg. Det blev förlust borta mot Bosniska SK som vann 2–0 efter en mållös första halva.

– Vi får inte till det den sista tredjedelen, säger tränare Nicklas Blomqvist efter matchen.

Serietvåan Bosniska SK på bortaplan var Södras uppgift i lördagens omgång av fotbollsfyran. Att det skulle bli tufft hade laget klart för sig men trots detta så började Södra bäst.

Redan i den andra matchminuten hade Johan Adamsson en jättechans att ge sitt lag ledningen. Nu blev det inget mål, men Södra fortsatte att föra spelet.

Det var Södra som förde spelet under den första halvleken med stort bollinnehav som följd. Men när hemmalaget backade hem och i stort sett spelade handbollsförsvar var det svårt för Södra att hitta igenom försvarsmuren.

Lite orsak till att inte Södra lyckades dyrka upp hemmaförsvaret var att man blev att för stillastående. I slutet av den första halvleken var Södra nära att ta ledningen, men hemmalaget räddade på mållinjen.

I den andra halvleken kom hemmalaget ut och inledde med att höja tempot i sitt spel. Efter dryga kvarten av den andra halvleken kom utdelningen för hemmalaget. Ett fint inlägg hittade in i straffområdet där man kunde nicka in 1–0.

Efter ytterligare tio minuter fick Bosniska en tvivelaktig straff som ledde fram till 2–0. Hemmalaget backade sedan hem med åtta man så fort Södra vann bollen.

Tränare Nicklas Blomqvist sa efter matchen:

– Jag vill inte skylla på något domslut att vi förlorar i dag. Även om straffen var tvivelaktig. Utan det hela beror på att vi inte får tillräcklig rörlighet i vårt spel. Vi gjorde en bra match senast mot Skinnskatteberg men i dag får vi inte till det i den sista tredjedelen. Försvarsmässigt känns det bra men anfallsmässigt är det inte där vi vill att det skall vara.

– Jag vill ge extra plus till Johannes Söderström Körkkö som i den här matchen fick kliva ned och spela mittback. vilket han gjorde med den äran.

På tisdag väntar en ny bortamatch, nu mot tabelltrean Tortuna. Blir det några ändringar?– Ja Metsomäki är tillbaka vilket gör att vi blir lite mer offensiva. För helt klart måste vi få fart på vårt målskytte. Vi får prata igenom vår situation på träningen i kväll. Alla är tillgängliga för spel på tisdag det gäller för oss att hitta tillbaka till vårt spel och det gäller att se på vårt läge i tabellen både uppåt och nedåt.

Matchfakta och aktuell tabell finns här

Annons