Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

35-årig platschef på asylboende var dömd för brott

Flera kvinnor rapporterade att han gjorde sexuella närmanden.

Annons

En 35-åring man som var anställd på Klackbergsgårdens asylboende utanför Norberg i Västmanland var dömd för en mängd brott men fick fortsätta att arbeta. Detta trots att Migrationsverket vid flera tillfällen försökte övertyga ägarna om att det var olämpligt, rapporterar P4 Västmanland.

Mats Nilsson, som driver boendet, menar att de inte fått någon skriftligt från Migrationsverket om detta, utan enbart muntligt. Han säger också till P4 Västmanland att han inte fick veta varför personen var olämplig.

Under de år som den 35-årige mannen var bland annat platschef på boendet ska han enligt Migrationsverkets utredning ha gjort sexuella närmanden mot asylsökande kvinnor på boendet.

Han ska även ha gått in i en kvinnas rum när hon sov, och gått i i duschen när hon var där. Flera kvinnor har vittnat om att de känt sig tvungna att ha sex med mannen i utbyte mot att till exempel att byta rum eller få något annat.

I somras anmäldes 35-åringen för sexuellt ofredande mot en tjej men utredningen lades ner av åklagaren.

35-åringen är dömd för flera fall av ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik och rattfylleri. Han utreds just nu misstänkt för våld mot tjänsteman.

Mats Nilsson säger dock att han inte visste något om detta:

– Det är första gången jag hör talas om det här. Hur kommer det sig att du fått de uppgifterna och att vi som driver anläggningen inte fått dem? Det tycker jag är mycket anmärkningsvärt, säger Mats Nilsson till P4 Västmanland.

Annons