Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikna på polisens frånvaro

Paret Söderström i Hökmora låg och sov när tjuvarna slog till. De har anmält brottet men inte sett skymten av polisen. "De borde komma och se om det finns några spår", säger Hans Söderström.

Annons
Hans Söderström och Kerstin Söderström blev av med flertalet motor- och röjsågar när tjuvar slog till i Hökmora.

När boende i Hökmora vaknade på fredagsmorgonen märkte de snart att något inte stod rätt till. Under den dimmiga natten hade tjuvar gjort en räd i området. Fyra anmälningar om stölder har kommit in till polisen.

– När jag tittade ut på morgonen så såg jag att låset var uppbrutet, säger Hans Söderström.

Tjuvarna hade brutit upp två dörrar in till familjens ladugård. Tre motorsågar och två röjsågar stals.

– Det ger en väldig obehagskänsla, men tack och lov har de inte varit inne i vårt bostadshus, säger Kerstin Söderström.

Paret Söderström har anmält brottet till polisen via 114 14. Men någon polis har inte varit på plats och det är de besvikna på.

– Det känns som att om man inte åker ut kan man inte hitta några spår. Även om chansen är liten så kan man i alla fall få ett uppslag om man kommer ut, säger Kerstin Söderström.

–Det är viktigt att också sådana här mindre ärenden uppmärksammas. Det är en regionalpolitisk fråga, man ska kunna lita på rättssamhället, säger Hans Söderström.

En annan som drabbades av tjuvarnas framfart var Stig Holmberg. Medan han låg och sov stals 1000 liter diesel från en tank på gården.

– De är inte lite fräcka och de har snokat i fler byggnader här. De var säkert ute efter motorsågar också.

– De hade väl tid och dimman till hjälp, säger han.

Han har också polisanmält stölden. Men någon polispatrull har inte varit på plats och han tycker det känns som att mindre brott inte är prioriterade.

– De har väl inte resurser och då blir det så här.

Tror du att någon kommer åka dit för det här?

– Uppriktigt sagt så tror jag inte att det är någon som kommer åka dit. De ska ha tur om de ska få tag i dem, säger Stig Holmberg.

Västmanlandspolisen kunde i går inte ge någon kommentar om vilka åtgärder som vidtagits i samband med att anmälningar från Hökmora inkom.

En förundersökning har dock inletts. Polisen tror att det kan vara samma gärningsmän som ligger bakom stölderna i Hökmora.

– Det är samma brottstid och de ligger väldigt nära varandra de där ställena, så man jobbar utifrån att det finns ett samband, säger Lars Eriksson, utredare på Fagerstapolisen.

Han jobbade inte när anmälningar började komma in och hade i går ännu inte sett förundersökningen.

Annons