Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chans till vinst för ortens miljövänner

Norbergare kan nu belönas för sina miljöinsatser. Den lokala Naturskyddsföreningen inför nu ett pris som ska delas ut till någon som gjort en berömvärd miljöinsats.

Annons
Tanken som räknas. Hans Nygren berättar att tanken bakom priset är att goda initiativ ska få uppmärksamhet.Foto: Tommy Borg

Priset kommer att delas ut i mars 2017 och fram till dess tar föreningen emot förslag på potentiella pristagare.

– Syftet är att uppmärksamma personer eller företag som gör bra saker för folk och miljö i Norbergs kommun, säger Hans Nygren, ordförande i Norbergs Naturskyddsförening.

Idén bakom det hela kom från en ledamot i föreningen som lade fram förslaget. Övriga i styrelsen nappade direkt och det jobbades vidare därifrån.

Trots att tävlingen innefattar både stora företag och enskilda personer berättar Hans Nygren att det inte ska spela någon roll på bedömningen.

– Vi har inte tänkt oss att mäta saker i kvantitativa mått. Vi väger samman vad vi tror kommunens invånare tycker är viktigast med initiativet och engagemanget bakom, säger Hans Nygren.

Priset för att vinna tävlingen är, utöver äran, en träfågel snidad av en lokal hantverkare och ett diplom. Prisutdelningen sker på föreningens årsmöte i mars.

– Vi hoppas att den som tar emot priset också vill berätta om sitt arbete på en liten föreläsning eller så, säger Hans Nygren.

Annons