Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dialogkraft satsar på de som står långt från arbetsmarknaden

Vid Dialogkraft i Norberg pågår stor aktivitet med att flytta in verksamheter i lokalerna. Efter ett tungt år har det börjat vända för det sociala företaget.

Annons
Kulturmiljövård. Ulrica Persson och Göran Ekerlund berättar att Dialogkraft även tagit hand om repareringen av fönstrena vid Thorshammars verkstad efter skadegörelsen där.

Efter att ha tappat specialkapningen av delar till huskomponenter förra året är Dialogkraft åter på banan. Specialkapningen var en stor kund, men i år ser det ljusare ut.

Företaget är i processen med att flytta tillverkningen av träemballage från Ramnäs till Norberg. Samtidigt fortsätter tillverkningen av träemballage som bland annat levereras till Volvo.

Dialogkraft är ett socialt företag och anställer folk som står långt från arbetsmarknaden.

– Det handlar om att hela tiden söka efter och hitta arbeten som passar de här personerna, där deras styrkor och kvalitéer kommer till nytta, säger Ulrica Persson, verksamhetsledare.

Ulrica Persson har tidigare jobbat inom socialtjänsten och psykiatrin.

– Jag blev frustrerad av utanförskapets konsekvenser. Sedan skaffade jag en skogsfastighet och behövde röjning men det gick nästan inte att hitta ett svenskt företag som gjorde röjning. Där föddes idén att det här måste man kunna göra någonting av, säger Ulrica Persson.

För lite över ett år sedan flyttade företaget in på Nygatan.

– Det har varit tungt. Nu börjar det vända. Det ser betydligt mycket bättre ut nu än förra året.

Nöjd. Kent Nordholm arbetar med att bygga delar till bryggor. En ny verksamhet för företaget.Foto: Seth Jansson
Trädgårdshantverk. Tommy Holmström bygger ett bord som ska leveraras till en handelsträdgård. Dialogkraft gör även blomlådor av spillvirke från emballagetillverkningen.

Dialogkraft AB

Dialogkraft AB bildades 2013 och är ett aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning, vilket innebär att all vinst ska återinvesteras i bolaget.

I dag har företaget 9 anställda och verksamheterna är träemballagetillverkning, trädelar till bryggor, trädgårdshantverk, grönyteskötsel och kulturmiljövård.

Annons