Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolyckan: Mannen körde sannolikt av banvallen med sin fyrhjuling

Dödsolyckan med fyrhjuling som inträffade vid Snyten sydost om Norberg inträffade sannolikt när föraren framförde fordonet på banvallen och körde av den.

Annons

Läs också: Man död i olycka - påträffades av kamrater

Det är ännu oklart i detalj hur olyckan gått till. Men fyrhjulingen påträffades vid 21-tiden på torsdagkvällen liggandes vid sidan om banvallen på järnvägen som leder upp mot Norberg. Den 53-årige mannen, hemmahörandes i Södermanland, påträffades bredvid fyrhjulingen.

– Vi har haft utredare där nu på förmiddagen som gjort platsundersökning, dokumenterat och tagit foton, säger Jan Lundqvist, ansvarig utredare.

Enligt uppgift ska ett sällskap ha varit ute och kört fyrhjuling i området, när övriga tappat kontakten med mannen och börjat leta.

Kamraterna som anträffade mannen gjorde upplivningsförsök och transporterade ut honom till en närbelägen väg dit ambulans, polis och räddningstjänst tillkallades. När ambulansen kom till platsen fortsatte omfattande upplivningsförsök.

Fyrhjulingen har tagits i beslag för att undersöka om eventuella tekniska fel kan ha orsakat olyckan.

– Vi kommer att hålla förhör med alla som varit där, men det är rubricerat som en trafikolycka med dödlig utgång. Det finns inget som tyder på något annat, säger Jan Lundqvist.

Järnvägen används av ENJ för trafik mellan Ängelsberg och Kärrgruvan under sommarhalvåret.

Kartan anger ungefärlig position.

Annons