Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyr resa för man med Morakniv

En plåtslagare som hade en Morakniv liggandes i bilen när han stoppades av polisen, döms att betala 7500 kronor i böter.

Annons

En man som reste med en Morakniv i sidofacket döms nu att betala 7 500 kronor i dagsböter. 44-åringen, som inte är bosatt i trakten, stoppades av polis på riksväg 68 i höjd med Norberg en måndagsnatt förra våren när han var på väg till Dalarna.

I förhörsprotokollet framgår att polisen bestämde sig för att göra en husrannsakan i personbilen eftersom man ansåg att mannen hade ”ett nervöst beteende” och för att slagningar i registret visade att han hade haft kniv vid tidigare tillfällen.

Mannen själv förklarade kniven med att han är plåtslagare och därför har mycket verktyg i bilen. Kniven som hittades låg löst tillsammans med flera andra olika typer av verktyg när mannen stoppades, flera timmar innan han skulle jobba.

Enligt lag får man inte ha knivar eller andra farliga föremål på allmän plats eller i fordon på allmän plats. Mannen ska också betala 500 kronor till Brottsofferfonden.

Annons