Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vecka i hälsans tecken

I år får hälsoveckan i Norberg besök av Tommy Svensson som föreläser om mat och tillsatser samt kärlkirurgen Sverker Svensjö som berättar om pulsåderbråck.

Annons
Kattis Ekström vid porten till Norbergs kyrka. Där inne kommer det under veckan vara programpunkten Barn i kyrkan, som riktar sig till barn mellan 4 och 6 år.

Kattis Ekström, verksamhetsansvarig för barn- och familjeverksamheten hos Norberg-Karbennings församling, berättar att det i år finns ett miljötänk bland de aktiviteter som riktar sig till barn.

– Barnen får på ett positivt sätt lära sig om vår miljö i pjäsen På äventyr i älvornas rike. Eftersom det är miljöåret 2016 har vi gått in för att belysa detta, säger Kattis Ekström.

På måndagen kommer Lillian Stöt från Naturskyddsföreningen Dalarna och pratar om barn, miljö och kemikalier i vardagen.

– Hon föreläser om allt runt omkring oss för att vi ska kunna göra aktiva val. Det är väldigt lärorikt. Efter att jag lyssnat på henne började vi i barnverksamheten tänka om, så vi har plastbantat, säger Kattis Ekström.

Tommy Svensson och Sverker Svensjö är de tyngre namnen som bokats till hälsoveckan. Tommy Svensson har föreläst om mat och tillsatser i mat i över 20 år.

Sverker Svensjö föreläser på måndagen. Han har deltagit som nationell expert vid statliga utredningar och forskat om pulsåderbråck på stora kroppspulsådern i buken.

Läs mer: Livshotande sjukdom kan förebyggas med syntetiskt rör

– Jag tycker även att man ska passa på att lyssna på Micke Gunnardo från Relationsfirman, som ger tips och råd för livslång kärlek.

Läs mer:

Unga bagare avslutade hälsoveckan

En enda fråga väckte före detta missbrukare

Se hela programmet här.

Smakprov ur programmet

Pulsåderbråck. Forskarföreläsning med Sverker Svensjö, överläkare och kärlkirurg vid Falu lasarett. Måndag, 14:00 Bubblan, Björkängens servicehus.

Livslång kärlek. Vad behövs i en kärleksrelation? Micke Gunnardo, Mariagården tisdag, 18:00.

Ät dig till ett hälsosammare liv. Mariagården torsdag, 19:00.

Intensivkurs i släktforskning. Fredag-söndag, fyra till fem timmar per dag. Släktforskarlokalen, Hebbegatan 6A. Kursavgift och särskild anmälan.

MåBra filmfestival. Norbergs filmförening visar tre filmer. Teaterbiografen. Medlemskap krävs.

Annons