Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för misshandel med kvastskaft

En man i 30-årsåldern slog och sparkade en ung norbergare. Tingsrätten har nu dömt mannen till fängelse för misshandeln, som anses vara allvarlig.

Annons

En man i 30-årsåldern döms för att ha misshandlat en ung norbergare. Tillsammans med en person som tidigare fått sin dom, har den dömde kommit in i norbergarens lägenhet och utdelat sparkar och slag på den unge mannen. Bland annat ska de ha använt ett kvastskaft att slå med.

Misshandeln ägde rum i början av året, i lägenheten befann sig också norbergarens flickvän och en kompis som flydde för att få hjälp.

Skadorna blev, enligt tingsrättens dom, ”inte särskilt allvarliga” och händelseförloppet var kortvarigt. Misshandeln anses dock som allvarlig och har inneburit en kränkning av norbergarens identitet.

Den dömde mannen nekar till att han någonsin varit in i målsägandes lägenhet och säger att han inte heller varit i Norberg under den aktuella dagen. Han säger att han inte känner målsäganden och att de inte har något otalt.

Läs mer: Kniv beslagtagen efter inbrott på Elsa Andersons konditori

Men tingsrätten tror på målsägandens och vittnens berättelse av händelseförloppet. Rätten anser att bilden av händelsen är samstämmig och styrks av den rättsmedicinska kroppsundersökningen. Målsägande och vittnen har pekat ut gärningsmannen, som är känd av dem sedan tidigare.

Rätten anser det däremot inte vara bevisat att mannen misshandlat norbergaren för att denne tidigare har gjort en anmälan om misshandel samt lämnat uppgifter till polisen vid förhör. Han döms därför inte för övergrepp i rättssak utan misshandel av normalgraden.

Mannen döms till sex månaders fängelse för misshande, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han ska betala skadestånd på 15 500 kronor till norbergaren samt betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Läs mer: Man misstänkt för två brott under bilfärd i Fagersta

Annons