Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera nya tips till utredningen

Sedan TV4:s program Brottsplats Sverige sändes för två veckor sedan har förundersökningen om branden fått flera nya tips. Två av dem har bedömts som intressanta.

Annons

Polisutredningen om grov mordbrand när Elsa Andersons konditori brann ner fortsätter in på sin fjärde månad. Polisen har gjort en omfattande teknisk undersökning som innefattat att flyga över Norberg med helikopter.

Torsdagen för två veckor sedan var även polisen och konditoriets ägare Kristina Leijonhufvud med i tv-programmet Brottsplats Sverige där de berättade om branden och utredningen.

– Vi fick in flera tips varav vi bedömer två som intressanta. Jag kan inte gå in på vad tipsen handlade om, säger utredare Joachim Björk.

Var det mer av samma eller var det helt nya spår, kan du säga något om det?

– De rör plastdunkarna som det berättades om i programmet.

I Brottsplats Sverige ville polisen ha tips om ett dunkar de hittat i terrängen utanför Norberg för att avgöra om det fanns en naturlig förklaring eller om de var kopplade till brottet. Enligt Joachim Björk är de fortfarande med i utredningen.

– Vi kan också berätta att det finns en belöning på 100 000 kronor för den som lämnar tips som leder till fällande dom. Jag vill poängtera att belöningen inte är något som polisen står bakom, säger han.

Annons