Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full gas mot Mimermeet

Norberg. Bilutställningen skapar kontraster mellan glanspolerade bilar och en tuff gruvmiljö. Mimermeet firar på lördag fem år och trion bakom ser fram emot evenemanget uppe på Mimerlaven.

Annons
Färdigskruvat. Arrangörerna av Mimermeet Emma Gustavsson, Kristin Holm och Johan Boström  har det mesta fixat inför lördagens evenemang.Foto: Tommy Borg

Deras målsättning är att sätta Norberg på kartan. Trion som består av Johan Boström, Kristin Holm och Emma Gustavsson har de senaste fyra åren bjudit in bilbyggare från hela landet för att de ska få visa upp sina ögonstenar på Mimerlaven.

Varje år har Mimermeet blivit större och större och arrangörerna hoppas att årets upplaga inte ska bli något undantag.

– Vi hade turen att locka till oss några av landets största bilbyggare redan första året. De var väldigt nöjda och har börjat ta med sig sina kontakter också, säger Johan Boström.

Som ett exempel på succén pekar Kristin holm ut deras prisbord för de diverse utställningstävlingarna. Första året hade de sju pokaler som delades ut. I år kommer omkring 70 olika pokaler och priser att delas ut till deltagande utställare.

– Det är nästan pinsamt när man ser bilder från första året. Vi har verkligen lärt oss massor och gått framåt, säger Kristin Holm.

Men sina framgångar tillskriver de också den unika miljö som Mimerlaven är.

– Jag har varit på otaliga utställningar och det finns inget liknande ställe som man har bilutställningar på. Vanligtvis är det bara en enda stor parkering, säger Johan Boström.

Under dagen kommer en rad olika tävlingar att avgöras. Bland annat kommer priser till bästa japanska, amerikanska och europeiska bil

Men även en så kallad ”rev-battle” där bilar varvar på tomgas, och den bil som enligt publiken låter bäst går ut som vinnare.

– I år kommer bilarna som deltar att backa in i själva laven vilket kommer förstärka ljudet från motorn ännu mer, säger Kristin Holm.

Sammanlagt är de ett 20-tal som kommer jobba på evenemanget under dagen och allt arbete är idéellt. För trion som håller i det hela så väntar en hektisk dag.

– Det är nervöst nu. Vi har mycket att göra och hålla koll på. Det känns som att det nyss var två-tre månader kvar men nu är det helt plötsligt dags, så man har lite panik, säger Johan Boström.

Deras egna bilintresse går många år tillbaka och på utställningen kommer de att ha med sig sin ombyggda bil, som är fullpackad med högtalare. De har under flera år, gång på gång, byggt om och gjort olika modifikationer.

– Det tar aldrig slut på saker att göra. Det kommer alltid nya idéer när man ser andras bilar på utställningarna, säger Johan Boström.

De berättar att utställare som en gång kommit på Mimermeet ofta återvänder. Men att det inte betyder att besökare får se likadana bilar som föregående år.

– Samma bil man såg förra året, kan se helt annorlunda ut i år. Folk skruvar och bygger hela vintrarna, säger Kristin Holm.

Luftfjädring. Med ett knapptryck kan bilens fjädring sänkas.
Många timmar. Mycket tid har de lagt på modifierandet av bilen.
Högtalare. Baksätet plockades ut för att rymma mer elektronik.
Det känns som att det nyss var två-tre månader kvar men nu är det helt plötsligt dags. Johan Boström, arrangör. .
Annons