Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottshall splittrar Norbergspolitiker

Socialdemokraterna är överens med Vänsterpartiet om det mesta i budgetarbetet. Men på en punkt drar partierna inte jämnt.

Annons
Kent Persson (V), vice ordförande i kommunstyrelsen i Norberg, tror inte att kommunen har utrymme att avsätta icke öronmärkt överskott i en ny idrottshall.

Socialdemokraterna, som styr kommunen i minoritet, föreslår att de pengar som kommunen har i överskott, och som inte är uppbokade åt investeringar, ska avsättas till en ny idrottshall. Vid årsskiftet är det cirka fem miljoner kronor, enligt kommunalrådet Åsa Eriksson (S).

– Vi ska verka för att kommunen avsätter tio miljoner till en idrottshall om det finns andra aktörer som kan skjuta till resten, säger hon.

– Vi ser däremot inte att kommunen har möjlighet att bygga idrottshallen själv och finansiera det. Därför är det bra att det håller på att bildas en ekonomisk förening som försöker hitta pengar på annat håll också, säger Åsa Eriksson.

Vänsterpartiet röstade ned Socialdemokraternas förslag.

– Vi tror inte att det här skulle gå att genomföra i dag eller de närmaste åren. Vi har inte det ekonomiska utrymmet, säger Kent Persson (V), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Han påpekar att även Vänsterpartiet tycker att en ny idrottshall behövs i Norberg.

Men Kent Persson är tveksam till upplägget och han är skeptisk till om pengarna finns.

– Jag har inte sett att vi skulle ha det här överhuvudtaget nästa år. Vi har en väldigt stram investeringsbudget som vi lagt till 2017, säger han.

Annons