Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imponerades av företagsidéer

Under måndagen fick Flikens asylboende besök av riksdagens vice talman Tobias Billström (M) samt ett flertal av länets riksdagsledamöter. Vid Fliken berättade Företagarna om projektet Nyanlänt företagande.

Annons
Besök. Riksdagens förste vice talman Tobias Billström (M), landshövding Minoo Akhtarzand och Stig Henriksson (V) hälsar på Nima Geramayeh och Ove Jansson, Företagarna, vid Flikens asylboende under måndagsförmiddagen.Foto: Seth Jansson

Gruppen av ledamöter började dagen med att besöka skogsbrandsområdet för att höra sig för om bland annat hur naturen återhämtar sig. Därefter åkte de vidare till Flikens asylboende i Norberg där föreståndaren Ulrika Carlsson började berätta om de aktiviteter de boende hittat på och de som studieförbunden erbjuder bland annat.

Därefter berättade Ove Jansson, Företagarna, om Nyanlänt Företagande AB, NF, som startades av Företagarna i Mälardalen förra hösten. NF riktar sig till nyanlända och asylsökande där de får dels introduktion i svenskt företagande med de regler och lagar som styr företag, och dels möjligheten att få starta ett övningsföretag med stöd av en mentor.

– Många vill starta direkt eftersom de ofta lämnat sina företag i sina hemländer, sa Ove Jansson.

Gabriel Al-Yafawi, som Fagersta-Posten berättat om tidigare, presenterade sin affärsidé för besökarna.

– Under min tid som migrationsminister besökte jag cirka 100 asylboenden runt om i landet och det intressanta här är hur man samverkar med Företagarna för att fånga upp de som antingen har förkunskaper eller intresse för företagande, säger Tobias Billström.

Annons