Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Integration och folkfest i Norberg

Norbergs internationella folkfest växlar upp. Fotbollsturnering, matlagning och musik är några av de aktiviteterna som står på schemat.

Annons
Arrangörer. Rolf Carlstrand NAIF, Lars Erik Lärnemark kulturassistent, Curt Edwartz Familjens hus och Karin Nordlund, Norbergs kommun är de som arrangerar de olika aktiviteterna. Foto: Robin Hedqvist

Flera integrationsaktiviteter som gick av stapeln förra året arrangeras i år igen. Bland annat integrationsfotbollen och matlagning arrangerad av Familjens hus. Men i år går de och andra föreningar samt Norbergs kommun ihop, för att tillsammans arrangera en folkfest med fokus på integration den 6 augusti.

Lagen som är anmälda till turneringen kommer från boenden runtom i trakten och Rolf Carlstrand från Norbergs AIF berättar att det här är viktigt för integrationen.

– Jag kan bara prata för fotbollen men alla som kommer hit vill ju vara med och komma ut i samhället, och genom fotbollen lär de sig svenska jättefort och får en massa kompisar, så det här är jättebra, säger Rolf Carlstrand

En annan som har stor del i det hela är Lars Erik Lärnemark, kulturassistent, på Norbergs kommun.

– Vi gjorde det här första gången förra året. Då blev det stor succé. Men nu toppar vi, framför allt musikmässigt då Ale Möllers världskända band kommer på besök, säger Lars Erik Lärnemark.

Han förklarar att de har satsat hårt i år och att allt det här är möjligt via finansiering från Norbergs kommun och Västmanlandsmusiken.

Annons