Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med sjönära boenden

Snarast möjligt går det att köpa nyanlagda sjönära tomter i Norberg. Till hösten börjar markarbeten söder om Klackberg.

Annons
Här på Klackbergsvägen kan bostadshus byggas i framtiden.

Norberg. Tidningen har tidigare berättat att Norbergs kommun planerar för fem sjönära tomter vid Norens västra strand, söder om Klackberg.

Nu är det klart att tomterna blir verklighet. Miljö- och byggnadsnämnden har godkänt detaljplanen och Norra Västmanlands kommunalteknikförbund kommer att börja förbereda området för boende i september.

– Vi vet inte än vem som ska utföra arbetet. Vi har en förfrågan på gång för ramavtal på mindre entreprenader och där ska det här ingå, säger Ola Carlsson, gatuchef på NVK. 

Med start i september ska tomterna avstyckas och det ska förberedas för el, tele- och vattenledningar. Nedläggning av ledningar står Vattenfall respektive Skanova för.

– Det blir också en liten lokalgata parallellt med Klackbergsvägen som blir några hundra meter lång och som tomterna ska ha sina utfarter mot, säger Ola Carlsson.

Kostnaden för det här arbetet är beräknad till drygt 1,4 miljoner kronor.

Tomterna kommer att säljas för ungefär 300 000 kronor styck. De kommer inte att vara direkt mot stranden utan det blir en passage mellan tomtmark och strandlinje.

Annons