Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kön var lång när broddarna delades ut i Norberg

På Björkängens äldreboende delades broddar ut till alla pensionärer i Norberg. Lions International stod bakom initiativet.

Annons

Föreningen Lions International har för andra året i rad fått ta emot 100 000 kronor från en fond som ska avsättas för pensionärer. I år avsattes pengarna till att investera i broddar för alla 65-plusare som numer vill gå stadigare under halkan.

En kvart innan öppning var kön redan lång för att få hämta ut broddar på Björkängens äldreboende.

Tomas Karlsson, president Lions International, blev glatt överraskad när kön bildades redan en kvart innan de öppnade utdelningen på Björkängens äldreboende i Norberg.

–Vi hade inte räknat med att det skulle bli såhär i dag. Det har varit kö sedan kvart i fyra. Det har varit succé, säer Tomas Karlsson.

Tomas Karlsson är president i Lions International. Han hade inte räknat med att broddutdelningen så skulle bli en sån stor succé.

1500 par broddar köptes in och delades ut till alla pensionärer som kunde uppvisa sina id-handlingar. Syftet är att förebygga halkolyckor som i äldre människors fall är svårare att återhämta sig ifrån. En av dem som kom för att hämta broddar var 83-årige Sven-Olof Pettersson.

–Där jag bor är det ganska halt. Därför vill jag ju skaffa mig ordentliga grejer naturligtvis. Det är väldigt viktigt att vi använder de skydd vi får, säger Sven-Olof Pettersson.

–Jag tycker det är fantastiskt bra att de gör det här, säger han.

Vad Lions kommer att anordna nästa år vet de inte ännu.

–Det är mycket pengar så man vill anorda något stort, säger Tomas Karlsson.