Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måndagarna består av dans hela våren på Unkan

Alla mellan 13-16 år är välkomna att delta på Unkan i Norberg när Avesta Dance Team lär ut dans varje måndag. Det finns möjlighet att delta för den som bara vill dansa och ha kul, men även för den med mål att visa upp sina nya danssteg inför publik.

Annons

Dansa i Norberg heter projektet där Avesta Dance Team har beviljats medel från Norbergs kommun för att få ungdomar mellan 13-16 år att ta del av dans. Avesta Dance Team hörde av sig till Unkan i Norberg med en förfrågan om att arrangera dans, vilket de nappade på.

–De var de som frågade om de fick vara här. Vi har ju kulturaktivitereter så vi är glada för alla som kommer, säger Carina Sörhammar, fritidsledare på Unkan i Norberg.

Läs också: Liz lyfter unga i sin dans

Ingrid Andersson och Emma Saviluoto är danslärarna från Avesta Dance Team som hade första danstillfället under måndagen.

–Det var första gången på Unkan med dans och det var väldigt roligt. Vi dansar mycket olika, vi blandar. Det är ju ungdomar i högstadieåldern så vi anpassar materialet litegrann och hoppas att det tycker det blir kul, säger Ingrid Andersson.

–Den ena är drop-in och dit kan man komma om man har tid och lust. Den andra gruppen är alla gånger helst då vi bygger på och nästa gång går vi vidare. Det blir mer som en kurs, säger hon.

Läs också: De vill bjuda upp Avestaborna till dans

Ingrid Andersson tycker att dans ska finnas för alla och välkomnar alla i åldrarna 13-16 år till Unkan i Norberg.

–Vi tycker att det är en fantastisk möjlighet. Vi är måna om att dans ska finnas för alla. När Unkan visade intresse så nappade i direkt, säger Ingrid Andersson.

Läs också: Shirley hittade till dansen i Fagersta

Dansen kommer att pågå under hela våren men både Avesta Dance Team och Unkan hoppas på att den får möjlighet att fortsätta efter vårtemrien ochså.

Annons