Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många olyckor på 68:an – glashala vägar mellan Fagersta och Avesta

Under en kort stund inträffade minst tre, kanske så många som fem, trafikolyckor mellan Fagersta och Avesta på riksväg 68.

Annons

Det första larmet inkom vid 08.30-tiden och rörde sig om en bil som kört i diket mellan Norberg och Avesta nära länsgränsen mot Dalarna i riktning mot Avesta.

En kort stund därefter kom nästa larm strax väster om Norberg: Två bilar rapporterades vara inblandad i en olycka, minst en av dem har krockat med vajerräcket. Olyckan inträffade i riktning mot Norberg.

Men det var bara början:

– Vi hann precis fram till platsen väster om Norberg när ytterligare två bilar krockade, säger Linnéa Hultberg, befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral. Linnéa Hultberg fortsätter:

– Det tycks också som om fler olyckor inträffat mellan Norberg och Dalarna, vi har polispatrull från Dalarna där för att hjälpa oss. Det är glashalt på vägen.

Vägen har varit avstängd etappvis under räddnings- och bärgningsarbetet och vägtrafikanter manas till största försiktighet på grund av det mycket hala väglaget. Köer och stopp kan uppstå med kort varsel.

Den första olyckan närmare Avesta var bärgad och klar strax före 10 på tisdagsförmiddagen. Olyckan väster om Norberg tog längre tid. Inledningsvis rådde där totalstopp under räddnings- och bärgningsarbetet. Vid 10-tiden kunde trafiken rulla men det var begränsad framkomlighet i väntan på bärgare. Bärgning skedde under förmiddagen.

En kvinna i 20-årsåldern från de två bilarna strax väster om Norberg fördes till sjukhus då hon klagade över magsmärtor. I övrigt tros inte någon av olyckorna ha givit upphov till skador som krävde omedelbar sjukhusvård. Polisen misstänker inte något brott.