Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mord eller dråp i Norberg

En kvinna har hittats död i en bostad i Norberg under söndagen. Enligt obekräftade uppgifter har polisen under eftermiddagen gripit två personer i centrala Norberg. Det är oklart om det har något samband med det misstänkta mordet.

Annons
Polisen kallades till en bostad i Norberg under söndagen med anledning av ett dödsfall. Oklara omständigheter kring dödsfallet gjorde att polisen inledde en förundersökning om mord alternativt dråp.

Omständigheterna kring dödsfallet gör att polisen inte kan utesluta att någon bragt kvinnan om livet. Polisen kallades till platsen sedan någon hittat kvinnan avliden. Det är oklart vilken relation kvinnan hade till den som fann henne.

Polisen skriver "Oklara omständigheter gör att en förundersökning gällande mord har inletts".

Bostaden är avspärrad för teknisk undersökning.

Johan Thalberg är presstalesperson för polisen i Västmanlands län.

Hittades kvinnan död i sin egen bostad?

– Det vill vi inte kommentera just nu.

Ni skriver "oklara omständigheter". Det vill säga att ni vet inte om det är fråga om mord, dråp eller ett dödsfall utan misstanke om brott, men ni utgår från mord eller dråp tills motsatsen bevisats?

– Precis så är det. Vi har väldigt knapphändig information just nu och arbetar för att skaffa oss en bild över läget. Vi inledde en förundersökning om mord klockan 13.50 (på söndagen, red anm).

Finns någon frihetsberövad i ärendet?

– Det vill vi inte kommentera. Just nu samlar vi in information om kvinnan och försöker kartlägga hennes sista tid i livet, säger Johan Thalberg.

Uppgifter till Fagersta-Posten gör gällande att polisen satt handfängsel på en eller två personer i 20-årsåldern i centrala Norberg.

– Om den händelsen har samband med den pågående mordutredningen, så kan jag inte kommentera den, säger Linnéa Hultberg, befäl vid Västmanlandspolisens kommunikationscentral.

Det är dock oklart om den händelsen har samband med mordutredningen.

Ännu vid 18.30-tiden på söndagen hade polisen mer information om ärendet än den man gick ut med i samband med anträffandet.

Att polisen inleder en förundersökning om mord eller dråp är standardprocedur när man inte omedelbart kan konstatera att dödsfallet har en naturlig förklaring.

Anledningen är att en förundersökning med den allvarliga brottsrubriceringen ger polisen möjlighet att kalla in extra resurser, genomföra en omfattande teknisk undersökning, kartlägga den dödes telefontrafik, bankkort och säkra andra spår, samt prata med och i förekommande fall hämta vittnen och andra till förhör.

Den döda kommer att obduceras, obduktionen kommer förhoppningsvis att kunna ge svar på hur kvinnan dog. Dödsorsaken kommer att vara avgörande för polisens fortsatta arbete. Det är ännu oklart hur lång tid det tar innan preliminära och definitiva resultat av obduktionen föreligger – men sådana resultat kommer inte att föreligga omedelbart.

Uppdatering 20.00: Polisen har under eftermiddagen gripit två män som senare anhållits av åklagare.

Om det kan du läsa här.

Annons