Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modulerna vid Centralskolan är på plats

De moduler som fullmäktige tog beslut om att hyra till Centralskolan är nu på plats lagom till skolstarten.

Annons
Modulerna som Norbergs kommun beställt är nu på plats vid Centralskolan lagom till skolstarten på måndag. Modulerna rymmer två klassrum och två grupprum och är avsedda för högstadiet.

Under hösten blev det allt tydligare att Centralskolan led en akut brist på lokaler. Det stora antal nya elever som började på skolan i och med höstens flyktingvåg gjorde att aulan och biblioteket bland annat fick användas som klassrum.

Situationen blev så brådskande att ett extrainsatt kommunstyrelsemöte kallades den nionde november så att kommunfullmäktige samma dag kunde besluta att kommunen skulle hyra moduler för att lösa det akuta problemet.

– Det är jättebra med en så snabb lösning, visserligen en kortsiktig lösning, men ändå en lösning med lokaler på plats så det känns bra, säger barn- och utbildningschef Ingrid Nord.

Modulerna ger skolan två klassrum och två grupprum till. Dessa är främst avsedda för högstadiet som också har fått flest nya elever.

Modulerna hyrs i två år till en total kostnad av nästan 1,9 miljoner kronor, varav hyran kostar 979 000 kronor.

Norbergs kommun är inte den enda som plötsligt fått ett stort behov av externa lokaler under hösten. Modulerna har levererats som det var tänkt.

– Jag tror vi hade lite tur för vi var lite före andra kommuner, säger Ingrid Nord.

Annons