Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norbergsklubb vill vara med och slå världsrekordet

Under världsorienteringsdagen, kan Norbergs orienteringsklubb vara med och skriva historia.

Annons
”Det är en bra motionsaktivitet, med en till dimension. Det är något mer än att bara flåsa”, säger Johan Källman, ordförande i Norbergs orienteringsklubb. Starten på stadsorienteringen är vid torget i Norberg.

Skolor och orienteringsklubbar över hela världen bjuds in att delta i världsorienteringsdagen nu på onsdag. Ett 70-tal länder har anmält sig och orientering kommer att anordnas på olika platser i världen. Målet är att tillsammans inte bara slå det nuvarande världsrekordet utan att få ihop 250 000 deltagare världen över.

Norbergs orienteringsklubb ser fram emot världsorienteringsdagen, berättar Johan Källman, ordförande i Norbergs orienteringsklubb.

– Just i år har vi märkt lokalt att orientering är populärare än förut, så den här dagen kommer perfekt.

– Vi vill vara med i rekordförsöket, men också fånga upp personer som kanske vill fortsätta med orientering, säger han.

I Norberg kommer klubben att anordna orientering på Centralskolans skolgård och även en stadsorientering, med start på torget.

Banan går sedan vidare förbi Abrahamsgården, Folkets hus, Tingshusparken och sedan via kommunhuset och tillbaka till torget.

Två sträckor finns att välja mellan, en på två kilometer och en på tre och en halv kilometer.

– Man kan ta en promenad, springa eller cykla med karta, och även ta tid om man vill. Men det viktigaste är att pröva på orientering, säger Johan Källman.

Annons