Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystartat parti vill vara varken höger eller vänster: "Vi är klart större än Moderaterna"

Ett nytt parti har sett dagens ljus i Norbergs partiflora: för en månad sedan registrerades Demokraterna i Norberg hos Valmyndigheten.
– Det finns ingen politisk opposition i Norberg och Socialdemokraterna får härja fritt, säger partiordföranden Lennart Skansfors om skälet till varför partiet behövs.

Annons

Lennart Skansfors och Christer Filipsson frontar det nystartade partiet Demokraterna i Norberg, vars partisymbol består av en stiliserad liljekonvalj mot en grön bakgrund. Bilden är ett montage.

Till nästa års kommunalval kommer Norbergarna att ha ännu ett parti att ta ställning till: Demokraterna i Norberg, DiN. Partiregistreringen gick igenom hos Valmyndigheten för någon månad sedan, berättar ordföranden Lennart Skansfors.

– Vi ämnar gå till val lokalt och vi har gott om medlemmar som stöttar oss, säger han och fortsätter:

– Vet egentligen inte om jag ska gå ut med det ännu, men vi är klart större än Moderaterna i medlemsantal och det strömmar hela tiden till nya medlemmar. Jätteroligt!

Lennart Skansfors säger att han vill att DiN ska vara "till för Norbergarna" samt att man varken är höger eller vänster. Bland partiets kärnfrågor nämner han snygga upp infarterna, att Norbergarna ska känna sig trygga under kvällar, ett vackert centrum, att riva gamla lasarettet, att bygga bra äldreboende för äldre och en bra skola.

Varför behövs ni i politiken?

– Jag har varit politiker i 28 år. Först var jag centerpartist sedan gick vi med i Moderaterna men vi insåg att det inte fungerade eftersom vi upplevde att de inte ville vara med och förändra Norberg. Utan vi valde att starta ett eget parti, det finns ingen politisk opposition och Socialdemokraterna får härja helt fritt.

Tidigare kallade man sig för Norbergs demokratiska parti, men enligt Lennart Skansfors fick man inte igenom det hos Valmyndigheten.

Insändare: Därför bildar vi ett nytt parti i Norberg

Annons