Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt projekt i Norberg ska främja barns språkutveckling

Norbergs bibliotek kommer tillsammans med Barnavårdscentralen (BVC) och Norbergs förskolor att delta i projektet "Idélabbet", som är ett initiativ från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Annons

Anmäl text- och faktafel

Foto: Christine Olsson/TT

Det är Norbergs kommun som i ett pressmeddelande har berättat om de nya satsningarna.

Idélabbet är ett nationellt projekt som riktar sig till kommuner som strävar efter att utveckla bibliotekens, förskolornas och barnhälsovårdens arbete med små barns språkutveckling.

Syftet är att stärka barns språkutveckling genom ett långsiktigt förnyelsearbete för verksamheter med dessa ansvarsområden.

Bibliotek, barnhälsovård och förskola har alla en viktigt uppgift, att ge föräldrarna de förutsättningar som krävs för en bra utveckling av barnens språk och kommunikationsförmåga, skriver kommunen.

– Vi har ett välbesökt bibliotek och en mycket engagerad personal som är en tillgång för oss Norbergare. Det är kanon att vi fått medel för att fortsätta utveckla biblioteksverksamheten, säger Johanna Odö, Kommunalråd Norbergs kommun.

Det är med stöd av Statens kulturråd som satsningen är möjlig. Biblioteksmiljön ska vara inspirerande för olika åldrar och främja läsande, språkinlärning och möten.

Projektet inleds med en introduktionsträff den 8 oktober för enhetschefer och projektledare för berörda verksamheter.

Annons