Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis och kommun i möte efter inbrotten

Med anledning av de inbrott som varit i Norberg de senaste två veckorna träffade kommunföreträdare lokalpolisen för att diskutera. Förutom råd till privatpersoner och extra närvaro av polispatruller börjar verksamheten med polisvolontärer att rullas ut.

Annons

Eva Lindberg, kommunpolis, uppmanar norbergare att hålla ögonen öppna.

– Avfärda inte de små detaljerna. Vänd er till oss med de tipsen för de kan vara avgörande för att vi ska kunna gå vidare i ett ärende. Det är otroligt viktigt och gå till oss först istället för att gå till kompisar och grannar för då finns det risk att det till slut blir något annat, säger Eva Lindberg.

Läs mer: Husägare om villainbrotten: "kommer dom hit så kör jag med kryckan!"

Det är viktigast med observationer på registreringsnummer, trycker hon på.

– Det är viktigare än vad för typ av bil det är. Skriv ner nummerplåten eller använd kameran på mobiltelefon och ta en bild direkt, säger Eva Lindberg.

Med anledning av inbrotten kommer polisen att vara mer synlig i Norberg under vissa tider av dygnet berättar hon. Dessutom kommer polisvolontärerna att börja rulla ut under nästa vecka.

– Det känns igen på sina gula västar som det står "polisens volontärer" på. De har utbildning i bland annat vittnesteknik så de kan ta emot vittnesmål, säger Eva Lindberg.

Läs mer: Polisen har gjort fynd i utredningen av villainbrotten i Norberg

Under torsdagen framkom det att det troligtvis skett ytterligare ett inbrott under tisdagskvällen. Boende i radhus på Sävsparvsvägen hade varit rest bort på måndagen och när de kom hem under onsdagseftermiddagen upptäckte de boende att de haft inbrott.

Tjuvarna ska ha tagit sig in genom att krossa rutan till en altandörr. Tjuvarna hade letat genom fastigheten men verkar inte ha tagit något. Polisen har genomfört en teknisk undersökning.

– Även om de var borta länge så tror vi att de här inbrottet hände samma kväll som det på Stålgatan och Gulsparvsvägen, säger Eva Lindberg.

Vid 12-tiden natten till torsdag inträffade ett inbrott i ett lärarrum på Centralskolan men det finns ännu inget samband med de andra tre inbrotten enligt polisen.

Hannu Högberg, kommunchef, Johanna Odö (S), kommunalråd, och Eva Lindberg, kommunpolis, i samtal under torsdagen med anledning av de inbrott som skett i Norberg de senaste två veckorna.

Antalet inbrott under de senaste två veckorna är nu uppe i sju stycken och därför hade Eva Lindberg, Johanna Odö (S), kommunalråd och Hannu Högberg, kommunchef, ett extrainkallat möte under torsdagen.

– Vi hade trygghetsvandringar i november och där framkom det att ungdomar tycker att vuxna behöver vara mer synliga kvällstid. Då kom uppmaningen att när man framöver går ut med hunden så istället för att gå i skogen så tar man den i bostadsområden, säger Johanna Odö.