Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen och Norbergs kommun stärker samarbetet: "Viktigt att alla ska känna sig trygga"

Ökad trygghet för alla i Norberg. Det är främsta målet när Norbergs kommun och polisen tecknat ett avtal om utökat samarbete kring bland annat brottsbekämpning och trygga boendemiljöer.

Annons

Nu ska Norbergs kommun och polisens samarbete kring brottsförebyggande och trygghetsskapande åtgärder bli bättre. Det är budskapet i det pressmeddelande som kommunen skickade ut på onsdagen.

Läs också: Åsa Eriksson synar kvinnors trygghet på Norrbygården i Fagersta

Enligt ett nytt samverkansavtal som ingåtts mellan parterna ska ett samarbete med fokus på förebyggande brottsbekämpning hos barn och unga inledas. I slutändan är förhoppningen att skapa en trygg boendemiljö för Norberg kommuns invånare.

Avtalet ska också göra det enklare att prioritera arbetet efter de lokala problem som finns.

– Det är jätteviktigt att alla, oavsett ålder, ska kunna känna sig trygga i Norberg. Därför utökar vi nu vår samverkan med Polisen. Vi kommer utse personer inom olika kommunala verksamheter som får i uppgift att samverka med polisen för att förebygga och stävja brottslighet. Jag är jätteglad över de initiativ som polisen tagit och över vår samsyn i trygghetsfrågorna, säger kommunstyrelsens ordförande Åsa Eriksson (S) i pressmeddelandet.

Samverkansavtalet undertecknades av lokalpolisområdeschef Agneta Kumlin och Åsa Eriksson den 25 april i år.

Annons