Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker på besök i verkligheten

Under dagen tog sig fyra oppositionsråd från landstingsalliansen ut i verkligheten. Malin Gabrielsson (KD) spenderade en dag på Norbergs vårdcentral.

Annons
Sjukgymnasten Liselotte Skoglund-Eriksson berättar för landstingsrådet Malin Gabrielsson (KD) om artros-skolan. Margaretha Sikhammar kämpar i benpressen.

Malin Gabrielsson ser glad ut efter sin dag på Norbergs vårdcentral.

Hon har fått inblick i hur verksamhetschefen, kuratorn, fysioterapeuterna och de medicinska sekreterarna arbetar.

– Syftet med dagen var att informera oss om de frågor som är aktuella just nu, för både personal och patienter.

Fick du några aha-upplevelser under dagen?

– Ja, när det gäller hur de medicinska sekreterarna arbetar, de hade spännande idéer här, säger hon men vill inte avslöja mer än att det handlar om hur man ska göra deras yrkeskategori mer attraktiv. Det är ett bristyrke.

Malin Gabrielsson talar även varmt om ett lokalt initiativ – ”Friskare Norberg” som pågått sedan 2009. Projektet hjälper personer som mår dåligt av olika skäl och hjälper dem att, i grupp, stärka sin egen förmåga.

– Det visar på att det går att göra mycket med ett lokalt engagemang. Jag vill gärna hitta goda modeller för att sprida sånt.

Sjukgymnasten Liselotte Skoglund-Eriksson verkar nöjd med besöket.

– Vår arbetsbelastning är hög, men det är solskenshistorierna, när man ser att man verkligen hjälpt någon som gör att det är värt det, säger hon och sätter i gång Margaretha Sikhammar som går i artros-skola.

Annons